بعد از شنیده شدن صدای آژیر خطر در غرب تهران و انتشار تصاویر آن واکنش‌ها به دلایل وقوع این رخداد هنوز ادامه دارد و بازار شایعات و گمانه‌زنی‌ها همچنان داغ است. روزنامه‌های صبح ایران امروز به این اتفاق اشاره و آن را از ابعاد مختلف بررسی کردند.

ویناپرس – بعد از شنیده شدن صدای آژیر خطر در غرب تهران و انتشار تصاویر آن واکنش‌ها به دلایل وقوع این رخداد هنوز ادامه دارد و بازار شایعات و گمانه‌زنی‌ها همچنان داغ است. روزنامه‌های صبح ایران، امروز به این اتفاق اشاره و آن را از ابعاد مختلف بررسی کردند.

به گزارش پایگاه خبری وینا پرس، روزنامه آفتاب یزد با تیتر «پاسخ مبهم مسئولان و نگرانی شهروندان» به موضوع شنیده شدن صدای آژیر در تهران اشاره کرد. این روزنامه در بخشی از گزارش تحلیلی خود از سکوت و اظهارات ضد و نقیض مسئولان انتقاد کرد و در ادامه نوشت: شاید اگر رسانه‌های محله‌ای به مانند رادیوهای خصوصی محله‌ای در مناطق مختلف ایران و به ویژه محله‌های تهران فعال بودند می‌توانستند به اطلاع‌رسانی سریع و شفاف و صحیح کمک زیادی کنند.

روزنامه ابتکار نیز با تیتر «آژیر، جنگنده و بازار داغ شایعات» به بررسی ابعاد مختلف این اتفاق پرداخت و نوشت: تا مدتی هیچ نهادی در‌این‌باره توضیحی نداد تا اینکه حمید رضا گودرزی، معاون امنیتی استانداری تهران گفت که سیستم صوتی یکی از سازمان‌ها در شهرک آزمایش دچار اختلال شده که همین موضوع موجب شنیده شدن آژیر در غرب تهران شده است.

ابتکار در ادامه تاکید کرد: به هر ترتیب متاسفانه باز هم یک اتفاق بی‌سابقه در تهران نگرانی‌های فراوانی ایجاد کرده است. در این مورد هم مانند مورد مشابه انفجار شرق تهران اطلاع رسانی دیرهنگام، غیرشفاف و نامناسب بر شایعات دامن زده است. تا زمانی که مقامات مسئول دقیقا توضیح ندهند چه اتفاقی رخ داده است به نظر نمی رسد شایعات و گمانه‌زنی‌ها پایان یابد.

روزنامه شرق نیز رخداد شنیده شدن صدای آژیر در غرب تهران را با تیتر «آژیر در شهرک آزمایش» برجسته کرد. رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان مدیریت بحران تهران در پاسخ به این پرسش که ایران چه آژیرهایی دارد و مردم کجا باید صدای این آژیرها را بشنوند و مدیریت کدام آژیر دست سازمان مدیریت بحران است به شرق گفت: «دست ما هیچ آژیری نیست. ما صدای هشدار داریم و بعد از ماجرایی که در کوهستان پیش آمد، ‌ما چند تابلوی هشدار در مسیر قرار دادیم تا اگر احتمال سیل باشد مردم حواسشان باشد. اما کلا آژیر زیادی نداریم. بلندگوهایی هم که می‌بینید وجود دارد و صدا پخش می‌کند بیشتر در مساجد هستند.»

این روزنامه به نقل از عباس تقی زاده کارشناس مدیریت بحران، درباره کارایی و اهمیت آژیرهای شهری نوشت: هر آژیری، بر حسب مخاطراتی که یک جامعه با آن مواجه است، تعریف و اعلام می‌شود. در واقع درباره آژیرها به شهروندان جامعه آموزش داده می‌شود. بعد از جنگ ما آژیر عمومی را در کشور تجربه نکردیم.

روزنامه همشهری نیز مطلبی با تیتر «آژیر شایعه در پایتخت» داشت و به تکذیب خبر وقوع سانحه برای هواپیمای مسافربری ترکیش ایرلاین یا پرواز جنگنده های اف-۳۵ اسرائیلی بر فراز تهران اشاره کرد. این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه نوشت: هنوز معلوم نیست که خلبان هواپیمای ترکیش ایرلاین به چه دلیل در فرودگاه امام‌خمینی فرود نیامده است. در زمان فرود این هواپیما، مشکلی در فرودگاه وجود نداشته و خلبان حتی تصمیم به کم کردن ارتفاع برای فرود هم گرفته اما هنوز مشخص نیست که به چه دلیل منصرف شده و فرود نیامده و به فرودگاه باکو رفته است. شاید یکی از دلایلش وجود نویز بوده که باعث شده خلبان برای فرود بی‌نقص احساس خطر کند اما با این حال باید منتظر ماند که خلبان جوابیه خود را درخصوص علت عدم ‌فرود در فرودگاه اعلام کند که تا این لحظه (عصر دیروز) چیزی اعلام نکرده و پس از اعلام جوابیه می‌توان نسبت به آن پاسخ داد.

ابهامات درباره رخداد شنیده شدن آژیر خطر و پاسخ‌های نه چندان قانع‌کننده مسئولان ادامه دارد. شایسته است در این خصوص اطلاع‌رسانی دقیق‌تری از سوی استانداری تهران، سازمان مدیریت بحران و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) صورت بگیرد. در شرایط کنونی افزایش اعتماد عمومی و ارتقای تاب‌آوری روانی جامعه ضروری است که این مهم با اطلاع‌رسانی شفاف از سوی دستگاه‌های ذی ربط ممکن می شود.  

  • نویسنده : محمد جواد نعمتی