دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا از بسیج همه دستگاه‌ها اعم از کشوری و لشکری برای مقابله با ورود ویروس جهش یافته کرونای هندی و آفریقایی خبر داد.

ویناپرس – دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا از بسیج همه دستگاه‌ها اعم از کشوری و لشکری برای مقابله با ورود ویروس جهش یافته کرونای هندی و آفریقایی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری ویناپرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، بابک دین پرست از اقدام فوری و هماهنگ دستگاه‌ها از جمله ستاد کل نیروهای مسلح، وزارتخانه‌های کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، امور خارجه، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، قرارگاه عملیاتی، کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد و ستادهای استانی مقابله با بیماری کرونا و دیگر اعضای عضو قرارگاه، برای اجرای کامل و دقیق چهارمین مصوبه شصت و ششمین جلسه ستاد ملی کرونا برای جلوگیری حداکثری از ورود و شیوع ویروس جهش یافته کرونای هندی به داخل کشور خبر داد.

دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا با اشاره به خطر جدی ویژگی‌های خاص ویروس جهش یافته کرونای هندی گفت: قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا به محض اطلاع از موضوع وارد عمل شده و با صدور ابلاغیه لازم از سوی وزیر کشور، فرمانده قرارگاه عملیاتی و رییس شورای امنیت کشور به دستگاه‌های اجرایی مسوول، نقشه راه اقدامات ضروری در راستای اجرای دقیق بند (۴) مصوبات شصت و ششمین جلسه ستاد ملی، مبنی بر اتخاذ تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از ورود و شیوع ویروس جهش یافته هندی به داخل کشور تعیین و به دستگاه های ذیربط ابلاغ شد.

دین پرست افزود: رییس جمهوری علاوه بر تاکید جدی که در شصت و ششمین جلسه ستاد ملی در این خصوص داشتند، همچنین بدنبال ابلاغ مصوبه مربوطه ستاد در روزهای شنبه چهارم و یکشنبه پنجم اردیبهشت ماه طی ابلاغیه‌هایی، تاکیدات مهمی را به رییس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر کشور و رییس شورای امنیت کشور، در راستای اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی و کنترل بیش از پیش مرزهای شرقی داشته‌اند.

وی صدور ابلاغیه فوری از سوی فرمانده قرارگاه عملیاتی به وزیر راه و شهرسازی، روز شنبه چهارم اردیبهشت ماه به منظور توقف کامل و فوری هر گونه نقل و انتقال مسافر، به شکل مستقیم و غیرمستقیم، از کشور هندوستان به میهن اسلامی، بلافاصله پس از طرح موضوع در جلسه ستاد ملی و دریافت نامه وزیر بهداشت و درخواست وزیر کشور و رییس شورای امنیت کشور، از رییس ستاد کل نیروهای مسلح، وزرای امور خارجه، اطلاعات، دادستان کل کشور، فرمانده ناجا و رییس جمعیت هلال احمر، در راستای اتخاذ تمهیدات لازم برای اجرای مصوبه ستاد ملی را از مهمترین اقدامات قرارگاه در همان ساعت اولیه تصویب طرح و موضوع در ستاد ملی برشمرد و اظهار داشت: در همین بخشنامه به استانداران سراسر کشور و بالاخص استان های شرقی ابلاغ شده است تا تمهیدات لازم را در جهت اجرای دقیق و بدون کم و کاست این ماموریت اتخاذ کنند.

وی، برگزاری شصت و ششمین جلسه (فوق العاده) کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی روز شنبه چهارم اردیبهشت را در اجرای مصوبه ستاد ملی و همچنین ابلاغیه مجدد رییس جمهوری مبنی برکنترل دقیق تر مناطق قرمز و بویژه مرزهای شرقی کشور، برای جلوگیری از ورود ویروس کرونای نوع هندی که در نتیجه آن ۱۵ بند مصوبه مهم به دستگاه های ذیربط ابلاغ شد به عنوان یکی دیگر از اقدامات انجام شده ذکر کرد. 

دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا همچنین مکاتبه فرمانده قرارگاه عملیاتی، با وزیر بهداشت و تاکید بر ضرورت تدوین وابلاغ دستوالعمل بهداشتی درمانی مناسب به منظور ممانعت از ورود و شیوع ویروس جهش یافته خطرناک هندی، حداقل تا عمق ۲۰۰ کیلومتری داخل خاک کشور و همچنین صدور ابلاغیه مهم دیگری از سوی وزیر کشور به عنوان استانداران خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان خوزستان، هرمزگان و بوشهر با تاکید بر ضرورت انجام اقدامات لازم در راستای اجرای مصوبه ستاد وهمچنین کنترل ملوانان هندی و پاکستانی را از دیگر اقدامات قرارگاه عملیاتی و وزارت کشور ذکر کرد.

دین پرست صدور دستور عاجل از سوی وزیر راه و شهرسازی در همان روز به منظور اجرای مصوبه ستاد ملی و ابلاغیه قرارگاه عملیاتی را که در نهایت با صدور اطلاعیه هوانوردی بین المللی، کلیه پروازهای کشورمان از/ به هند و پاکستان، تا اطلاع ثانوی، در همان ساعات اولیه تعلیق شد، یکی از اقدامات مهم آن وزارت برشمرد.

وی،  صدور چندبخشنامه مهم از سوی وزیر بهداشت از جمله ابلاغیه صادره بعنوان روسای دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور، برای بررسی وضعیت آن دسته از اتباع دو کشور هندوستان و پاکستان که از اول فروردین ماه وارد کشور شده اند، از طریق انجام تست فوری PCR  و قرنطینه فوری بیماران، همچنین بخشنامه وزیر بهداشت، به عنوان سه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان‌های هرمزگان و بوشهر و همچنین شیراز و تاکید ایشان بر تشکیل کمیته ای مشترک بین سه دانشگاه، برای بررسی جدی تماس ها با افراد مثبت، ردیابی موارد مشکوک و مثبت و صدور چندین ابلاغیه موردی به عنوان روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی چند استان دیگر و تعیین تکالیف و ماموریت های ویژه برای آنها صرفاً بخشی از اقدامات آن وزارتخانه در راستای اجرای مصوبه ستاد ملی دانست.

معاون وزیر کشور، صدور ابلاغیه بسیار جامعی از سوی رییس ستاد کل نیروهای مسلح، به رده های مرتبط تابعه، به منظور تشدید اقدامات کنترلی مقابله با ویروس جهش یافته هندی و همچنین صدور بخشنامه موثری از سوی معاونت عملیات ناجا و عضو قرارگاه عملیاتی، به عنوان فرمانده مرزبانی ناجا، دیگر رده های مرتبط در نیروی انتظامی و همچنین فرماندهان انتظامی استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر در چارچوب مصوبات شصت و ششمین جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد،

 با تاکید بر کنترل دقیق مناطق قرمز و مرزهای شرقی کشور، درخصوص جلوگیری از ورود ویروس نوع هندی را از جمله اقدامات راهبردی نیروهای مسلح، در راستای اجرای مصوبه ستاد ملی ذکر کرد.

* ویروس جهش یافته آفریقایی در کمین است

در همین حال فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه ویروس جهش یافته آفریقایی در کمین است، گفت : باید از این ویروس مراقبت کرد و اجازه نداد در کشور جولان دهد.

علیرضا زالی عصر دوشنبه در پنجمین جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران اظهار داشت: ویروس های جهش یافته در هنگام ورود بین ۱۰ تا ۱۵ روز پنهان است و پس از این مدت خود را نشان می دهند.

وی افزود: خیز چهارم بدلیل ورود ویروس انگلیسی در کشور ایجاد شد و ممکن است همین سناریو برای ویروس آفریقایی و هندی تکرار شود که البته ویروس آفریقایی به مراتب مهلک تر از ویروس هندی است.

زالی با اشاره به اینکه در تهران ظرف روزهای آینده انتظار فراز و فرود در آمار شیوع کرونا وجود دارد، گفت: پیش بینی می کنیم تا اواسط هفته آینده این فراز و فرود در آمارها ادامه داشته باشد و بی تردید نوسان در تهران زیاد است و پیش بینی ها نشان می دهد که اتفاقاتی که در خوزستان تجربه کردیم و مکانیزمی که پیاده شد، ممکن است برای تهران نیز تکرار شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر در استان تهران ۸۳۲۴ بیمار بستری وجود دارد که از این تعداد  ۲۰۹۵بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که ظرف ۲۴ ساعت گذشته در استان تهران ۱۴۶۰ بیمار بستری شده اند که از این تعداد ۲۰۵ نفر در بخش مراقبت های ویژه هستند که خوشبختانه با تلاش کادر درمان در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۴۰ بیمار نیز ترخیص شده اند.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشتهر تهران تاکید کرد: تا انتهای هفته ما با فراز و فرودهای آمار کرونا مواجه هستیم و پیش بینی می شود هر گونه تغییر مشخص از اواسط هفته آینده اتفاق بیفتد، در خیز چهارم امواج طوفانی به سمت کادر درمان و سلامت جاری شد که با تلاش آن ها توانستیم شرایط را مدیریت کنیم، تخت های بیمارستانی به شکل درستی توزیع شد تا شاهد ماندن بیماران در پشت بیمارستان ها نباشیم.

به گفته وی، انتظار داریم خیزهای بعدی با وجود ویروس های جهش یافته وجود داشته باشد، خیزهایی که در آینده نه چندان دور با ویروس های جدید قابل پیش بینی است.

زالی تاکید کرد: قطعا در ویروس های جدید سرایت پذیری افزایش پیدا می کند که به تبع آن بیمار بستری و فوتی ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد که قطعا رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری همچنان به عنوان بهترین شیوه برای پیشگیری از این بیماری قلمداد می شود.

وی اظهار داشت: درخواست مشخص ما در این شرایط واردات پیوسته و افزایش سرعت واردات واکسن به کشور و استان تهران است تا واکسیناسیون با سرعت بیشتری محقق شو و  آنچه که تاکنون با تلاش وزارت بهداشت وارد شده کفایت نمی کند.

به گفته زالی، این میزان واکسن کفایت نمی‌کند و بخش‌های زیادی از گروه‌ها درخطر هنوز نتوانستند واکسن دریافت کنند و با سرعت بخشیدن به واکسیناسیون ممکن است بتوانیم حفاظت نسبی را ایجاد کنیم.

انتهای پیام