ویناپرس – افزایش دسترسی به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از یک سو و مشکلات اقتصادی از سوی دیگر موجب شده است تا کلاهبرداران بیش از هر زمانی طعمههای خود را از بین اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان شکار کنند. بیشتر آنها با وعدههای فریبنده و استفاده از شگردهای گوناگون رفتاری خسارتهای هنگفتی به افراد تحمیل میکنند که جبران برخی از آنها اگر غیر ممکن نباشد بسیار سخت و پرهزینه است.
سرهنگ زهرا آزادی امیری، معاون اجتماعی کلانتری ۱۰۳ گاندی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری ویناپرس با اشاره به اینکه شهروندان باید بیش از پیش مراقب کلاهبرداران باشند گفت: اعتماد بیجا و بدون شناخت کافی افراد یا تبلیغات مطبوعات و فضای مجازی مواردی است که زمینه بروز کلاهبرداری را فراهم میکند.
* ضرورت مشورت با افراد کارشناس و مطلع
او عدم مشاوره با کارشناسان و افراد مطلع را یکی دیگر علل وقوع کلاهبرداری عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از قربانیان کلاهبرداری، فریب ظاهر افراد فرصت طلب را میخورند و یا به دلیل طمعکاری برای کسب سریع و آسان ثروت تمام دارایی خود را از دست میدهند.
این کارشناس انتظامی، تنبلی اجتماعی و تمایل افراد به حل مسایل و مشکلات از طریق رابطه به جای ضابطه را به عنوان علت دیگر وقوع کلاهبرداری عنوان کرد و گفت: سادهانگاری و بیتوجهی به واقعیتهای اجتماعی و اقتصادی و همچنین ناآشنایی با روال قانونی امور اداری، قضایی و انتظامی موجب شده هر روز بر قربانیان کلاهبرداری افزوده شود.
آزادی با تاکید بر اینکه بیشتر کلاهبرداران دارای ظاهری آراسته و متمول بوده و اغلب با خوش برخوردی طعمه خود را به دام میاندازند تصریح کرد: هموطنان باید هوشیار باشند و هنگام انجام معاملات، سرمایه گذاریها و موارد مشابه فقط به ظاهر مناسب افراد اکتفا نکنند.
* غصب عنوان، شگرد رایج کلاهبرداران
معاون اجتماعی کلانتری ۱۰۳ گاندی با بیان اینکه غصب عنوان از شگردهای رایج کلاهبرداری است اظهار داشت: افرادی با غصب عناوین ماموران وزارت اطلاعات، نیروهای نظامی و انتظامی، کارکنان دادگستری و مشابه اینها به دنبال فریب مردم هستند که باید در این خصوص بسیار هوشیار بود.
به گزارش پایگاه خبری ویناپرس، این کارشناس انتظامی یادآور شد: تسویه حساب کامل با مشتریان ناشناس قبل از ارسال کالا، مشکوک بودن به معاملات خیلی خوب و ناگهانی، ثبت معاملات و قراردادها در مراکز رسمی و قانونی، پرهیز از انجام معامله با افرادی که فاقد اطلاعات هویتی معتبر مانند (نشانی و شماره تلفن ثابت) هستند، عدم اطمینان به شماره ثبت شرکت بدون راستی آزمایی از درستی فعالیتهای آن، اصالت سنجی و استعلام اسناد معاملاتی، اکتفا نکردن به نشانی تجاری شرکتها و خودداری از پرداخت وجه نقد با عناوینی چون مشارکت یا مضاربه به افراد ناشناس از مواردی است که منجر به کاهش کلاهبرداری در جامعه میشود.
* از جاعلان حرفهای تا وکلای قلابی
آزادی امیری، فعالیت جاعلان اسناد و مدارک را یکی دیگر از مصادیق کلاهبرداری دانست و به خبرنگار ویناپرس گفت: باندهای جعل اسناد با ادعای اخذ گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی و مدارک تحصیلی از طریق راههای غیرقانونی و نامتعارف مبالغ هنگفتی دریافت کرده و افراد فریب خورده را با مشکلات عدیدهای روبهرو میکنند.
معاون اجتماعی کلانتری ۱۰۳ گاندی با اشاره به عدم ضمانت افرادی که هویت خود یا خانوادهشان به صورت کامل شناخته نشده است خاطرنشان کرد: قبل از وکالت به افراد برای انجام اموری مانند اجاره دادن منزل، باید هویت فردی و خانوادگی وکیل به طور کامل شناسایی و حدود اختیارات او به دقت مشخص شود. همچنین هنگام امضای هرگونه وکالتنامه در دفترخانه باید متن آن را به دقت مطالعه کرد.
* کلاهبرداری کارمند بانفوذ و موسسات خیریه بدون هویت
آزادی با بیان اینکه نباید به افراد ناشناسی که در مراکز دادگستری یا اخذ خلافی خودرو مدعی انجام دادن سریعتر کارها هستند اعتماد کرد، گفت: این افراد خود را کارمند آن مرکز معرفی و مدعی نفوذ در آن مراکز هستند تا در ازای دریافت مبالغی کار افراد را سریعتر انجام دهند. این مصداق بارز کلاهبرداری و سوءاستفاده از مردم است که با آگاهی و هوشیاری هموطنان به طور کامل خنثی میشود.
او در خاتمه یادآور شد: برخی کلاهبرداران در پوشش موسسات خیریه طعمههای خود را شکار میکنند. باید توجه داشت موسسات خیریه، معتبر و دارای شماره ثبت باشند، در غیر این صورت از اهدای هرگونه کمک به اشخاص و خیریههای ناشناس خودداری شود.
نویسنده: ستاره فرهادی
انتهای پیام
فریده سلحانی
تاریخ : 22 - اردیبهشت - 1400
با سلام ازاینکه هشدارهای کلاهبرداری و اطلاعرسانی در سایت مبگذارید خیلی خیلی ممنونیم. حقیقتش خیلی مفید بود و چیزهایی که ممکن است به آنهاتوجهی نکنیم را به ما آموزش میدهید. متشکرم