ویناپرس – یک متخصص روانشناسی گفت: از مهمترین تاثیرات ویروس کرونا بر زندگی مردم ایجاد نگرانی، اضطراب و استرس است که یک احساس ناخوشایند و مبهم به شمار میرود و در افراد مختلف آثار متفاوتی دارد.
دکتر شمیلا قنبری، با بیان این مطلب به خبرنگار پایگاه خبری ویناپرس اظهار داشت: نگرانی، اضطراب و استرس ناشی از کرونا یک امر طبیعی است ولی اگر این مشکل به صورت مزمن درآمده و زندگی فرد را از حالت عادی خارج کند حتماً باید پیگیری و درمان شود.
این روانشناس با تاکید بر اینکه ذهن انسان به طور خودکار به سمت بدترین موقعیت میرود گفت: هر نوع استرسی باعث ایجاد مداخلاتی در ذهن، روان و جسم انسان میشود و لازم است در این شرایط با انجام یک سری رفتارها بر اضطراب و استرس خود غلبه و آن را مدیریت کنیم.
قنبری دوری جستن از افراد پراسترس و آنهایی که بیش از اندازه نگران بیماری هستند را سادهترین راهکار مقابله با اضطراب ناشی از کرونا دانست و خاطرنشان کرد: این افراد نمیتوانند بیتعادلی به وجود آمده را بپذیرند در نتیجه حرف زدن درباره بیماری با این افراد اضطراب را تشدید میکند.
این مدرس دانشگاه «خودگویی مثبت» را یکی از تکنیکهای غلبه بر اضطراب ناشی از کرونا دانست و به خبرنگار وینا پرس گفت: باید درباره این بیماری و بحرانی که پیش آمده است با خودمان صحبت کنیم و از سویی مواظب گفتوگوهای درونی خود و افکاری که به ذهن میآیند باشیم و آنها را با بیان جملات مثبت مانند «هیچ چیز در عالم پایدار نیست و این بیماری روزی میگذرد و تمام میشود» یا این جمله که «خیلی از کسانی که کرونا گرفتهاند بهبود یافتهاند» شریط را در جهت کاهش اضطراب و استرس تغییر دهیم.
قنبری در خاتمه تاکید کرد: باید خواب کافی، تغذیه مناسب، ورزش کردن به ویژه پیادهروی، انجام مراقبه، دوری جستن از اخبار منفی و پیگیری اخبار صحیح از منابع رسمی را برای عبور از این دوران مد نظر قرار دهیم. تردیدی وجود ندارد که ترس از بیماری کرونا بیشتر از مبتلا شدن به آن سبب بروز اضطراب و استرس میشود و در بلندمدت افراد را در معرض مسایل و مشکلات بیشتری قرار میدهد.
جزییات بیشتر این مصاحبه را در پادکست پایگاه خبری ویناپرس (اینجا) یا با کلیک روی (اینجا) بشنوید.
نویسنده: محمد جواد نعمتی
انتهای پیام
Thursday, 12 September , 2024