این روزها کم نیستند خانواده‌هایی که با یک یا دو فرزند احساس خوشبختی می‌کنند. در همین جهان تک فرزندی خانواده‌هایی پیدا می شوند که پا را فراتر گذاشته و اکنون به گروه دو رقمی‌ها پیوسته‌اند. اغلب این پدر و مادرها بیش از 10 فرزند دارند و از بودن با آنها لذت می‌برند.

این روزها کم نیستند خانواده‌هایی که با یک یا دو فرزند احساس خوشبختی می‌کنند. در همین جهان تک فرزندی خانواده‌هایی پیدا می شوند که پا را فراتر گذاشته و اکنون به گروه دو رقمی‌ها پیوسته‌اند. اغلب این پدر و مادرها بیش از ۱۰ فرزند دارند و از بودن با آنها لذت می‌برند. با مشهورترین آنها آشنا شوید.

* «لئونورا یانوش» زنی ۴۵ ساله اهل روستای چرنیوتسی اوکراین است. او هم چون دیگر اعضای خاندان یانوش که خود را از پیروان کلیسای مسیحی «اوستریا» می دانند بر روش های کنترل بارداری تاکیدی ندارند و از این رو تا سال ۲۰۱۳ صاحب ۲۱ فرزند شامل ۱۱ پسر و ۱۰ دختر شده اند به طوری که در بین آنها ۲ جفت دوقلو هم دیده می شود.

لئونورا در بین اهالی اوکراین و منطقه خود زنی پرکار از نظر تولد فرزند است و تلاش می کند با متولد کردن فرزندان بیشتر نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند. او معتقد است فرزند بیشتر اگر چه مشکلات خود را دارد اما لذت بخش است و برای خانواده نقطه عطف و بالندگی محسوب می شود.

* «رز آلما» و «رولند» خانواده ای جوان از اهالی کبک کانادا هستند. آنها با تبعیت از یک سنت خانوادگی به تولد فرزند بیشتر اعتقاد دارند به همین دلیل ۱۹ فرزند به دنیا آورده اند.

رز، می گوید: «از مادر بودن لذت می برم و داشتن فرزند بیشتر این حس را در من تقویت می کند. هر که من را می شناسد این موضوع را می داند و بعضی ها به من می گویند این قضیه را فراموش کنم. کمی خنده دار است که بخواهم به حرف آنها اعتنا کنم.»

رولند هم نظر جالبی دارد و می گوید: «همکارم کاریکاتوری از من و بچه هایم کشیده بود که با یک اتوبوس RV در حال گذراندن تعطیلات بودیم. بچه ها از سر و کول من و رز بالا می رفتند و چندتایی داشتند اتوبوس را اوراق می کردند. هنوز این کاریکاتور را دارم و از تماشای آن لذت می برم.»

* «جولیان لوکاس» و «آرون» به کار کشاورزی در مزرعه خانوادگی شان مشغول هستند و از سال ۱۹۶۵ تصمیم گرفتند فرزندان زیادی را متولد کنند.

جولیان، می گوید: «ما اکنون ۲۰ فرزند داریم و حالا که پا به سن گذاشته ایم فرزندانمان یاری کننده من و پدرشان هستند. همگی در یک خانواده مثل سایر کشاورزان مجارستانی زندگی می کنیم و هر روز صبح با بچه ها و نوه هایم به مزرعه ۱۳۵۰ هکتاری خود می رویم.»

آرون، می گوید: «وقتی چهارمین فرزندم متولد شد خیلی ها ما را سرزنش کردند و زمانی که فهمیدند فرزندان ما از ۱۰ نفر گذشته است به انتقادهای خود ادامه دادند. من و جولیان هدف مشخصی از این کار داریم پس چندان اهمیت ندارد که دیگران درباره ما چگونه فکر می کنند.»   

* «شرلی» و «جیمز آلیس نیل» در سال ۱۹۶۹ با هم ازدواج کردند. آنها در اولین سالگرد ازدواج شان تولد نخستین فرزند خود را در کانزاس جشن گرفتند و چند سال بعد به تولد فرزندان بیشتر روی آوردند.

در مجموع ۱۸ فرزند از شرلی و جیمز متولد شده است که ۸ پسر و ۱۰ دختر است. یکی از بچه ها در اولین روزهای تولد به علت بیماری درگذشت. جیمز آلیس نیل هم در سال ۲۰۰۹ از دنیا رفت. 

* «فاطمه» و «محمد ساجی» از اهالی شهر آدانا ترکیه در بین خانواده های پرجمعیت این کشور شناخته می شوند و نمونه های موفقی برای سایر هموطنان خود به شمار می روند.

آنها در نخستین سال های زندگی مشترکشان ۶ فرزند به دنیا آوردند به طوری که در اولین تولد با سه قلوهایشان مواجه شدند. فاطمه در بارداری های بعدی خود فرزندان بیشتری به دنیا آورد و در مجموع تعداد آنها را به عدد ۱۸ رساند. او همه فرزندان خود را به شکل طبیعی و سالم متولد کرده است.

* «کلودیا ماریا داسیلوا» در جنوب شرقی شهر سائوپائولو برزیل زندگی می کند. او همسری ۴۷ ساله دارد و تا سال ۲۰۰۷ در مجموع ۱۸ فرزند متولد کرده اند. کلودیا، می گوید: «دوستانم بارها اسرار داشتند من و همسرم را با روش های پیشگیری از بارداری آشنا کنند و حتی تصمیم گرفتند برای گذراندن دوره های مشاوره به ما تاکید کنند. من هرگز این کار را انجام نداده ام و حتی سقط جنین نداشته ام. اکنون بیشتر فاصله ای که بین کودکانم وجود دارد ۳ سال است.»

کلودیا، جایی کار نمی کند و همواره در تلاش برای ترتیب فرزندان خود است. هزینه های این کار به علاوه مخارج زیستی و آموزشی را همسرش تامین می کند. آنها هر ماه مقداری کمک هزینه از دولت می گیرند.

* «نادژاک اوسیاک» ساکن شهر کوچک روستوف روسیه مادر ۱۸ فرزند است. بزرگترین فرزند او ۲۵ سال دارد و در یک خانواده با ۱۰ پسر و ۸ دختر زندگی می کند.

او می گوید: «دو فرزندم با اینکه سن کمی دارند اما ازدواج کرده اند و یکی از آنها فرزندی ۵ ماهه دارد.» نادژاک، اضافه کرد: «هزینه زندگی به خصوص در مناطق روستایی روسیه بالا است. به همین دلیل تربیت فرزند همیشه مشکلاتی دارد و برخی هرگز نمی خواهند زیر بار این سختی ها بروند. من تمام محدویت ها را پذیرفتم و تصمیم گرفتم با مشکلات بجنگم. اکنون احساس می کنم پیروز شده ام و می توانم خیلی خوب زندگی کنم.»

* «لیندا» و «ولادیمیر چرنکو» تولد دوازدهمین فرزند خود را در کالیفرنیا جشن گرفتند. آنها پیش از آنکه به ایالات متحده مهاجرت کنند در اوکراین زندگی می کردند و ۱۱ فرزند خود را آنجا به دنیا آوردند.

لیندا، می گوید: «ما ابتدا برای کار و سپس زندگی به آمریکا مهاجرت کردیم. زمانی که احساس کردم شانس زندگی کردن داریم تصمیم به تولد فرزندان بیشتر گرفتیم و در مزرعه ای با خانه ای بزرگ ساکن شدیم.»

هزینه های خانواده چرنکو دوبخش دارد. بخش اول از راه کشاورزی و مشارکت جمعی اعضای خانواده در تولید و برداشت ذرت تامین می شود و بخش دوم را از طریق کمک هزینه های اجتماعی دولت. لیندا، توضیح داد در آمریکا به خانواده ای با ۱۷ فرزند «نسبتا پرجمعیت» می گویند.

* «ماریا و واسیلی» هر دو در روستای داگاپلیس کشور لتونی زندگی می کنند. آنها به تازگی فرزند هفدهم خود را به دنیا آورده اند تا خانواده «شینکایلو» گسترش پیدا کند. واسیلی (پدر) می گوید: «زمانی که فقط ۲ فرزند داشتم خانه ای در مزرعه خانوادگی خود ساختم و حالا که صاحب ۱۷ فرزند هستم در همان خانه زندگی می کنم.»

ماریا، می گوید: «در لتونی داشتن این تعداد فرزند کمی عجیب است و مشکلات بهداشتی و اجتماعی فراوانی دارد. من به آنهایی که می خواهند بچه های زیادی داشته باشند توصیه می کنم حتما شرایط اجتماعی و اقتصادی خود را در نظر بگیرند چرا که دولت حمایت چندانی از آنها نمی کند و گاهی خانواده های پرجمعیت را از برخی حقوق همگانی محروم می سازد.»

* «وندی جیب» خانه ای در نزدیکی بنای یادبود شهر کلرادو دارد. او وقتی که ۴۴ سال داشت جشن تولد فرزند شانزدهم خود را به همراه «کریس» همسرش، برگزار کرد. آنها در سال ۱۹۹۱ با هم ازدواج کردند و اکنون پدر و مادر ۹ دختر و ۷ پسر هستند.

وندی، می گوید: «تجربه من در فرزند دار شدن به قدری جالب بود که یکی از شبکه های تلویزیون محلی با الگوبرداری از این کار سریال کوتاهی ساخت و در آن خانواده ها را تشویق کرد صاحب فرزند شوند.»

کریس، همسر وندی اضافه کرد: «در کلرادو تبلیغات زیادی برای پیشگیری از بارداری می شود و شهرداری هزینه های هنگفتی برای آن پرداخت می کند. اگر فرزندی متولد نشود آینده این شهر به خطر می افتد. در حال حاضر سن جمعیت فعال کلرادو به طور میانگین ۴۰ ساله هستند.»

* «ورا» و «ویاچسلا لاپنکو» در روسیه زندگی می کنند و ۱۴ سال قبل فرزند شانزدهم خود را به دنیا آوردند. در خانواده لاپنکو ۱۲ پسر و ۴ دختر وجود دارد. ورا گفت: اولین و آخرین فرزند خانواده او دختر هستند. «من همیشه داشتن فرزند دختر را دوست داشتم اما معتقد بودم پسرها از استقلال اجتماعی بیشتری برخوردار هستند و برای خانواده خود کارایی بالاتری دارند.»

لاپنکو هم می گوید: «بچه های من همگی در روسیه متولد شده و تحصیل می کنند. ۵ نفر آنها در لنینگراد اشتغال دارند و ۲ نفرشان در مسکو ساکن هستند. من و مادرشان هر دو کارمند اداره دولتی بودیم و از طریق کمک هزینه های حمایتی توانستیم آنها را تربیت کنیم. خوشبختانه اکنون سقف این کمک هزینه ها بیشتر شده و خانواده ها به تولد فرزند علاقه مند شده اند.»

* «فلورانس سوئینی» و «کورنلیوس نیل» اهل میشیگان در تابستان سال ۱۹۴۷ با هم ازدواج کردند. زمانی که فلورانس ۲۵ ساله بود اولین فرزند خود را به دنیا آورد و در ۴۱ سالگی فرزند پانزدهم خود را متولد کرد. همه آنها سالم و بالغ هستند و در خانواده های خود زندگی مستقلی دارند.

کورنلیوس در سال ۱۹۹۶ از دنیا رفت و فلورانس هم در سال ۱۹۹۹ به او پیوست. هر سال فرزندان آنها و اهالی میشیگان برای نیل و سوئینی مراسم یادبود مفصلی برگزار می کنند.

نویسنده: محمد جواد نعمتی

انتهای پیام