رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: یکی از  راه های  نجات کشور برای گذر از بحران خشکسالی و کمبود منابع آبی و تامین  امنیت غذایی پایدار در کشور را ایجاد شهرک های گلخانه ای است.

وینا پرس – رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: یکی از  راه های  نجات کشور برای گذر از بحران خشکسالی و کمبود منابع آبی و تامین  امنیت غذایی پایدار در کشور را ایجاد شهرک های گلخانه ای است.

به گزارش پایگاه خبری وینا پرس، به نقل از روابط عمومی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ نشست مشترکی به میزبانی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه  تهران ، مدیر عامل شرکت شهرک های کشاورزی ایران، رئیس جهاد کشاورزی استان البرز و مدیر عامل شرکت  شهرک های کشاورزی البرز درسالن شورای دانشکدگان برگزار شد.

 دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی در این نشست مشترک گفت: دو مرکز در مجموعه ی دانشکدگان تاسیس شده یکی مرکز بیابان و دیگری مرکز تولید محصولات کشاورزی در محیط های کنترل شده  که برا ی این دو مرکز برنامه ها و پروژه هایی را تعریف کردیم.

وی در ادامه بیان داشت: نزدیک  به ۶۵ درصد کشورما بیابان است که رها شده در صورتی که  که بیابان  منشا تولید ثروت در کشور بوده  یعنی در امنیت غذایی هرجای کشور را بررسی کنید بیابان جایی ندارد و تعریف نشده‌است .

دکتر موسوی با بیان اینکه  ایران امنیت غذایی اش با بیابان تامین می شده اظهار کرد: باید این امر را  به چرخه خود برگردانیم. گفتمان استفاده از بیابان برای امنیت غذایی کشور را دنبال کنیم. این ماموریت را به این مرکز دادیم که  به زودی اثار و نتایج در کشور نمود خواهد داشت.

وی بابیان اینکه بیابان اهمیت امنیت غذایی کشوراست افزود: یکی از منابع تامین امنیت غذایی چه در دام و تولید پروتیین و چه در محصولات کشاورزی و خوراک دام است که  این دو رکن بیابان و مرکز تولید محصولات کشاورزی در محیط های کنترل شده  و در کشور مغفول مانده است.

 رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در ادامه گفت: مرکز دوم مرکز تولید محصولات کشاورزی در محیط های کنترل شده  که در امنیت غذایی کشور هم حائز اهمیت می باشد .یکی از  راه های  نجات کشور برای گذر از بحران خشکی و کمبود منابع آبی و تامین امنیت غذایی پایدار در کشور ایجاد  شهرک های گلخانه ای است. پروژه های زیادی را در دست اقدام است.

 دکتر موسوی خاطر نشان کرد: در استان البرز زمین های کشاورزی خیلی محدود است که عمدتا باغ  های کوچک هستند که از نظر مساحت کم بوده  وبه ویلا و خانه تغییر کاربری دادند اما  راهکار اینکه از این تغییر کاربری جلوگیری کنیم ایجاد شغل پردرآمدکشاورزی است .

وی در خصوص ایجاد مزرعه آموزشی و پژوهشی گفت : دانشگاه  تولید علم می کند و در حال تربیت دانشجو و محقق است پس بایستی با پیشرفته ترین و به روز ترین فن آوری های روز  دنیا  دانشجو و محقق را آشنا کند تا آنها در جامعه نشر دهند.پس در بحث مزرعه آموزشی  و پژوهشی یک ماموریت داریم باید برای دانشجوی کشاورزی مزرعه ایجاد کرد .

 ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه بضاعت دولت و دانشگاه  های دولتی این نیست که بتواند دانشگاه را به این سمت ببرد و ایجاد مرزعه و زمین کشاورزی داشته باشدافزود: سرمایه گذاری و نقدینگی میخواهد و ما این آماگی را داریم که با بخش خصوصی مزرعه های آموزشی ایجاد کینم . امادگی این را داریم که ۱۰۰ هکتار از زمین ها را در سطح  فضای بسته و کشاورزی  هوشمند و پیشرفته ایجادکنیم و مردم به بهانه ی این جاذبه های طبیعی بیایند و وارد علم کشاورزی شوند .

 وی خاطر نشان کرد: باید یک شهرک هوشمند کشاورزی پیشرفته ایجاد کینم و این امر با همکاری دستگاه های مربوطه جهاد کشاورزی و شرکت شهرک های کشاورزی محقق خواهد شد. وقتی دانشجو  وارد این فضا می شود تفاوت را احساس کند و برایشان انگیزه ایجاد شود.

علیرضا بزرگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی در این نشست مشترک گفت:من آینده را در این حوزه اگر با این مسیری که الان در پیش داریم حرکت کینم اینده ی خوبی نمی بینم. مهمترین منابع که منبع پایه اب و خاک و هوا و محیط زیست می باشد را به مخاطره می اندازیم و اگر ریشه یابی کینم ما مدل خوبی برای توسعه بخش کشاورزی نداریم.

وی در ادامه افزود: وقتی که میگوییم چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید باید در توسعه بخش کشاورزی بازنگری کنیم .

 بزرگی ماموریت ویژه شرکت شهرک های کشاورزی را  توسعه و تسهیل سرمایه گذاری در بخش کشاورزی دانست و بیان داشت: زمانی بخش کشاورزی توسعه پیدا کند که از مسیر توسعه سرمایه گزاری بگذرد.

وی ادامه داد:سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به صورت قطره چکانی وارد میشود ولی سیلابی خروج سرمایه داریم. و برای ایجاد سرمایه گذاری باید جذابیت ایجاد کرددر این زمینه آسیب شناسی شد و ایراد ها را یافتیم و روغن کاری کردیم و بسته ای جذاب سرمایه گزاری را ارائه دادیم.

بزرگی با بیان اینکه دروازه ی ورود به بخش کشاورزی زمین و مطالعه و مجوز است اظهارداشت: امروز در بخش کشاورزی تنها جایی که سند قطعی به بهره بردار می دهد شرکت شهرک های کشاورزی است قیمت زمین را افزایش نمی دهیم مزایده نداریم فراخوان  اعلام میکنیم و اهلیت سنجی انجام می شود قیمت زمین قسطی داده میشود ،زمین و مجوز ومطالعه و حتی زیر ساخت را در اختیار سرمایه گزار قرار می دهیم .

وی با بیان اینکه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال و ظرفیت بالای هیات علمی و نخبه پروری خاطرنشان کرد: از این ظرفیت ها باید در بخش کشاورزی استفاده شود دانشگاه باید به کمک ما بیاید .

رئیس شرکت شهرک های کشاورزی گفت: ما نیاز به طرح مطالعاتی گلوگاه های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ،نیاز به تیم علمی برای ایجاد کشاورزی بزرگ مقیاس  و انبوه سازی داریم برای تحقق این امر باید کارگروهی متشکل هیات علمی دانشگاه و تیم اقتصادی و ظرفیت های شرکت شهرک ها تشکیل شود.

 بزرگی ادامه داد: کشاورزی در حال حاضرخرده مالکی است که باید تبدیل به کشاورزی بزرگ مقیاس شود برای این کار باید انبوه سازی کینم برای  انبوه سازی در کشاورزی  نیاز مند همکاری تیم علمی دانشگاه هستیم.

وی گفت:مدل های توسعه شهرک ها در بخش کشاورزی دارای ایراراتی هست شهرک ها باید به معنای واقعی شهرک باشند نیازبه طرح و ایده و کار علمی  داریم.

وی خاطر نشان کرد: با تشکیل کمتیه و کارگروه امیدواریم یک کار فاخر انجام شود در طراز دانشگاه تهران و سازمان توسعه علمی کشور و شهرک کشاورزی نوین و هوشمند در البرز ساخته شود.

عبدالرضا بازدار رئیس جهاد کشاورزی استان البرز در ادامه این نشست بیان داشت: در استان البرز بیش از ۷۰ درصد از اراضی زیر یک هکتار است و عمدتا هم برای ساخت و ساز و داخل بافت قرار گرفتن گذاشته شده که ساخت ساز های اینچنینی باعث بد قواره شدن استان شده است چرا که متاسفانه هرکس از منظر خودش ساخت و ساز میکند آب و منایع صرف می شود و منابع در حال هرزرفتن است.

وی گفت: این نگاه به توسعه ایجاد شهرک های گلخانه ای نگاه مثبتی است که این اتفاق و تولید در محیط کنترل شده و گلخانه ای زمینه ساز اشتغال و درآمد و تولید می شود.

بازدار خاطر نشان کرد:بخش عمده ی از توسعه کشاورزی کشور مدیون توسعه تحقیقاتی کشاورزی است اما باید این روز به روز رو به پیشرفت باشد و از این ارضی برای سرمایه گزاری و تولید گلخانه استفاده شود.

در ادامه این نشست کامبیز پور طهماسی معاون پژوهش و فن آوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با هدف اینکه بتوانیم محصولاتی توسعه  و عرضه کینم که قابل استفاده برای محیط اطراف  و صادراتی باشد.با توجه به فضا و مشکلات اقلیمی که وجود دارد و کاهش آب  بتوانیم فضای گلخانه ای  را تبدیل کنیم به محیط ها ی کنترل شده ای که بتوانیم حجم و مقدار تولید را افزایش دهیم.

پور طهماسی افزود: در انتخاب نوع  کشت ها و نوع محل ها و نوع محصولات  که قرار است کشت شود با ما مشورت شودکه بتوانیم کار مشترکی را انجام دهیم .

وی در ادامه بیان داشت :دربحث دریاچه ارومیه هم با توجه به کشاورزی های که در اطراف آن میشود باید روشش را تغییرش دهیم  باید به سمتی ببریم در محیط های کنترل شده طراحی شوند تا مصرف اب پایین بیاید. در بحث احیای دریاچه ی ارومیه هر طرح و برنامه ای  هم دارید کمک کنید چرا که ما برای انجا برنامه داریم چراکه نقشه راه را داریم.

پور طهماسی افزود: کنفراس زنجیره ی ارزش صادرات و برندینگ را  در کشت صنعت مغان راه اندازی کردیم با هدف اینکه حجم تولید کم است ما به عنوان مرکز محیط ها ی کنترل شده  حجم  و میزان و راندمان  تولید و کاهش منابع ابی را  به صورت جدی  در حال پیگیری هستیم.

انتهای پیام

  • نویسنده : تحریریه