وینا پرس – معاون علمی رییس جمهور گفت: به عنوان یکی از مجموعه های درگیر با مساله خوب است به شما بگویم آمار مجموعه ها، افراد و شرکت های دانش بنیان مهاجرت کننده در حال حاضر اصلا خطرناک نیست.
به گزارش پایگاه خبری وینا پرس، روح الله دهقانی فیروزآبادی درباره موضوع مهاجرت شرکتهای دانش بنیان و برنامه معاونت در این باره گفت: به عنوان یکی از مجموعههای درگیر با مساله خوب است به شما بگویم آمار مجموعهها، افراد و شرکتهای مهاجرت کننده در حال حاضر اصلاً خطرناک نیست یعنی مثلاً اگر تا سالهای قبل ۱۰۰ نفر میرفتند، حالا ۲۰۰ نفر شده است. چند نفر متخصص داریم؟ مثلاً ۲ هزار تا؛ چند نکته اینجا مطرح است؛ اول اینکه چرا آمار بالا رفته است؟
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: یکی این است که ما وقایع سیاسی مختلف را پارسال و قبل از آن داشتیم، دو سال درگیر کرونا بودیم و متقاضیان مهاجرت امکان پذیرش نداشتند و از طرفی کشورهای دیگر هم امکانات خوبی در اختیار متخصصان قرار میدهند، تا به جای تربیت نیروهای خودشان آنها را جذب کنند. موضوع دیگر این است که اگرچه من معتقدم این آمار کاهش خواهد یافت و نشانههایش هم ظاهر شده است، اما نباید بی خیال باشیم و بگوییم انشالا گربه است!
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه باید اتفاقاً مراقب باشیم که این شیب زیاد نشود و روند آن کاهشی شود تا در آینده با مشکل جدی مواجه نشویم، گفت: اول از همه تکریم باید اتفاق بیفتد. صاحبان کسب و کارها باید افرادی را پای کار مسائل خودشان ببینند همچنین تسهیل فضای کسب و کار و کاهش موانعی که از طرف دستگاههای مختلف ایجاد میشود، در دستور کار است و مهمتر از همه باید فرصت تأثیرگذاری برای نخبگان ایجاد کرد.
به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان، براساس مطالعات، انگیزه دوم نخبگان برای مهاجرت مالی است و بسیاری از آنها به دنبال اثرگذاری هستند و آن را فرای منافع خودشان میپسندند. خیلی از این افراد هستند که بعد از مهاجرت به ما مراجعه میکنند و دنبال انجام کارهای مؤثر در داخل کشورند. در همین سال ۱۴۰۲ حداقل ۷۰ شرکت تازه تأسیس توسط دانشجویانی راه اندازی شد که از خارج از کشور برگشتند.
انتهای پیام
Wednesday, 9 October , 2024